LAMINÁLT PARKETTA LERAKÁS

Parkettázás felsőfokon

Nyikes István

Mobil telefon:
20-9783-886

Vezetékes telefon:
49-411-185

Parkettázás és anyagbeszerzés egy helyen olcsón!

Pozíció: Parkettázás > Parketta lerakás > Laminált padló lerakása

Laminált padló lerakásának menete

A manapság egyre népszerűbb laminált parkettát egyesek "úsztatott" parkettának is nevezik, mivel a laminált parketta fektetés a már létező felületre kerül mindenféle leragasztás vagy erős rögzítés nélkül.

A laminált padló ápolása egyszerű és könnyű, többekközt ezért is oly elterjedt és nem utolsósorban olcsó.

A laminált parketta lerakása nem faltól-falig művelet, lerakás közben ügyelni kell, hogy maradjon rés a fal és a laminált lap közt, megengedve némi terjeszkedést a nedvesség és hő miatt. Ehhez műanyag, vagy fa távolságtartókat használunk.

Laminált parketta lerakás előtt általában polifoam habszivacsot, vagy hozzá hasonló anyagot használnak kipárnázásképpen. Ennek feladata egyrészt a felületi egyenetlenségek kiküszöbölése, másrészt a lépészaj elnyeletése.

Ügyelve a mintaerezet fekvésére ezután a laminált parketta lapok összeillesztése következik. A laminált pallók oldalán lévő pattintható-csúsztatható barázda (billenőklikkek) segítségével létrejön a kötés. Napjaink fejlesztésének köszönhetően léteznek olyan laminált lapok amelyek tartalmaznak alsó szigetelő réteget, így a habszivacs lerakásának lépése kihagyható.

Három fajta laminált parketta lerakási mód ismeretes:
Tradícionális (hagyományos) pallók, melyek a gyártó specifikációja szerint ragasztottak. Ez a típus hihetetlenül biztosnágos kötés, de jóval időigényesebb a lerakása.
Előre-ragasztott lambéria palló, melyet vízzel kell bekenni és így aktiválódik a ragasztó.
Ragasztó nélküli (billenőklikkes) laminált parkettázásnál különböző ötletes összeillesztési technikákkal találkozhatunk, melyek kellő szilárdságot adnak.

Lerakás után végül jöhet a laminált parketta szegély és a burkolatváltók alkalmazása, amely eltakarja a réseket és kellemesebb külsőt is kölcsönöz a szobának. Utána a laminált parketta tisztítása és ápolás következik befejezésképpen.

Laminált parketta ár ajánlatott és választékot nézzen itt, illetve tájékozódjon parkettázás áraimról is.