PARKETTA TISZTÍTÁSA

Parketta ápolás

Nyikes István

Mobil telefon:
20-9783-886

Vezetékes telefon:
49-411-185

Parkettázás és anyagbeszerzés egy helyen olcsón!

Pozíció: Parkettázás > Parketta tisztítása és ápolás

Parketta tisztítása és az ápolás menete

A padlótörlőkendő és a porszívó használata optimális a mindennapos parketta tisztításhoz. De kerüljük mindenképp a felmosást! Csak nedves ruhát használjunk a letapadt és makacs szennyeződésekhez és NE vizeset!

A tisztítóvízbe tehetünk kevés semleges ápolószert, de kerüljük az ammónia tartalmú mosó- vagy súrolószert! Direkt lakkozott parkettákhoz kapható a kereskedelemben ápolószer, használjuk azt. Létezik speciális parketta ápolószer is, érdemes évente 1-2-szer alkalmazni.

A bútorok lába alá lehetőség szerint rakjunk filcet és a tűsarkú cipőkkel is vigyázzunk (a parketta keménységétől függetlenül).

Másik fontos tényező a levegő relatív páratartalma, ugyanis ettől a parketta arányosan duzzad/dagad, vagy zsugorodik. Ha központi fűtésünk van, akkor a repedések csökkentése és a parkettaelemek összeszáradásának elkerülése érdekében pótoljuk manuálisan a páratartalmat. Értékben kifejezve az ideális hőmérséklet 20-22°C és a relatív légnedvesség 55-60% körüli legyen.

Idő haladtával az erősebben kopott helyeken finom csiszolópapírral (P150) járjuk át az érintett felületet, majd portalanítás után lakkozzuk le. Előtte érdemes azért próba lakkozást végezni a tapadás miatt.