PARKETTÁZÁSI TUDNIVALÓK

Parkettázási műveletek

Nyikes István

Mobil telefon:
20-9783-886

Vezetékes telefon:
49-411-185

Parkettázás és anyagbeszerzés egy helyen olcsón!

Pozíció: Parkettázás

Parkettázás

A melegburkolás gyűjtőfogalmába a parkettázás is beletartozik. A parkettázás összetett művelet, kellő szaktudást és tapasztalatot igényel. A művelet parketta lerakással kezdődik, majd parketta csiszolással folytatódik, legvégül parketta lakkozással zárul a sor. A padló lefedése különböző anyagokkal történhet. A csaphornyos és hagyományos parketták többfajta minőségi osztályba sorolhatók parkettázás szempontjából.

 

Parketta lerakás

A parkettázás első lépése új parketta esetén. A parketta lerakása a burkolóanyagtól függ, amely lehet fa alapú, műanyag alapú és vegyes illetve szőnyeg. Ha többet szeretne tudni a burkolóanyag-típus szerinti parketta lerakásról, kérem kattintson a linkre.

 

Parketta csiszolás

Még szakszerű parketta lerakás után is a kész parketta felülete főleg az illesztéseknél egyenetlen maradhat. Parketta csiszolóval ez a felületi egyenetlenség megszűntethető. A parketta csiszolás kulcsfontosságú a parkettázás szempontjából, hiszen ez adja meg a padló végső formáját. Ha többet szeretne tudni a parketta csiszolásról kérem kattintson a linkre.

 

Parketta lakkozás

A parkettázás utolsó stádiuma. A parketta lerakása és csiszolása után a parketta felület nyers, matt színű marad. Lakkozás hatására ez a felület csillogó és szinte tükörsíma lesz és fa parketta esetén fa-erezet szépen láthatóvá válik. A parketta lakkozása ugyakkor kopásálló felületet is kölcsönöz és tartósabbá teszi a padlót. Ha többet szeretne tudni a parketta lakkozásáról kérem kattintson a linkre.

 

Parketta javítás

A parketta hosszabb-rövidebb használata után előjöhetnek bizonyos hibák, melyek nem feltétel a hibás parkettázás miatt jöttek létre. A parketta-hiba súlyosságtól függően akár az egész parkettát fel kell bontani és a parkettázást újra kell kezdeni. További parketta javítási információért kérem kattintson a linkre.

 

Parketta felújítás

Tulajdonképpen a parketta felújítás is egyfajta parketta javítás, mivel a folyamatos használat eredményeképp pl. a parketta megkophat, elveszítheti fényességét stb. Részletesebb parkettázási információért parketta felújítással kapcsolatban kérem kattintson a linkre.

 

Parketta tisztítása

Ha már kész az új parkettánk és minél tovább szeretnénk megtartani eredeti állapotát, vagy a régit szeretnénk megóvni a további kopástól, akkor bizony a parketta tisztítása és ápolása fontos szerepet kell kapjon a továbbiakban. Bővebben a parketta ápolás linken olvashat a témáról.

 

Egyedi keresés